top of page
איש עסקים קופץ בדשא ירוק

מועמד יקר

אנחנו כאן בשבילך!

טיפים למועמד

מועמד יקר, על מנת לעזור לך בהשגת המטרה הנשגבת - מציאת מקום עבודה אופטימאלי - חברת איילת-טק אספה עבורך מגוון טיפים על מנת לייעל את תהליך חיפוש העבודה ולמקסם את הצלחתך.

הקדמה: תהליך חיפוש העבודה = תהליך שיווק עצמי
מעבר לכישורים שלך ולניסיון אשר רכשת, עליך ללמוד לשווק את עצמך החל משלב כתיבת קורות החיים וכלה בשלבי ראיונות העבודה השונים. נכון, תהליך חיפוש העבודה אינו פשוט לכולנו, אך על מנת להקל על התהליך המלצתנו עבורך ליישם את הטיפים הבאים: 

1. Believe in Yourself - האמן בעצמך
זו אינה קלישאה! תחילת תהליך מציאת העבודה כרוכה באמונה בעצמך. האמן בעצמך עמוק ככל שתוכל, שנן לעצמך שלוש פעמים ביום את המשפטים הבאים: "אני מאמין בעצמי", "אני מסוגל להתמודד עם כל קושי בעבודה", "אצליח בכל אשר אלך", "אגיע רחוק". אין לנו כל ספק כי אם תפנים ותיישם גישה זו, תתווה לעצמך דרך קלה יותר ובטוחה להגשים את שאיפותיך ולהגיע רחוק בעבודה בפרט ובחיים בכלל. 

2. גישה חיובית לחיים
גישה חיובית היא יחסך בראש ובראשונה לעצמך, שגורסת: "אני מכבד את עצמי ומאמין בעצמי". ברגע שתעריך את עצמך בצורה חיובית, תאמץ בהתאם מחשבות בנוגע ליכולות הגבוהות שלך ולכישורים הנהדרים הטבועים בך. מבלי שתשים לב, מכריך וסביבתך יקלטו את הרוח החיובית שאתה משדר, ויתייחסו אליך כאל אדם מוכשר בעל יכולות גבוהות. זהו מתכון מוכח להפיכתך לאדם נמרץ ומאושר הרבה יותר. אם אתה מאמין שאתה יכול – אתה יכול!
חשוב שצמד המילים "אני יכול" יהדהד בראשך ובמחשבותיך בכל העת, הן ברגעי השיא בחייך והן ברגעים הפחות נעימים. עליך לשכנע את עצמך, כי אתה יכול להצליח בכל אשר תבחר, כי אתה באמת יכול! 

3. אל תאמר נואש
איש מאיתנו אינו אוהב לחוות כישלון ואכזבה, אולם לעולם אל תוותר לעצמך מהסיבה שאינך "רואה תוצאות". גם בזמנים שנראים קשים יותר, חשוב שתתמיד ושתמשיך ללכת בדרך שבה בחרת ושבה אתה מאמין. זכור, כי בדומה לחיפוש אחר הדייט האולטימטיבי, ככל שאתה מקבל יותר "לא", כך אתה קרוב יותר ל"כן". ההתמדה תמיד משתלמת!

4. כתיבת קורות חיים
קורות החיים שלך הינם כרטיס הביקור שלך. הניסוח והעיצוב של קורות החיים יעידו על מידת הרצינות והיסודיות שלך. זכור: תהליך מציאת העבודה הינו תהליך שיווקי. ככל שתשווק את עצמך טוב יותר, כך יגדלו סיכוייך למצוא עבודה. 

מספר טיפים בשבילך בעניין זה:

  • קורות החיים צריכים להיות אטרקטיביים, הקדש ימים אחדים כדי ללטש אותם ובקש ממספר מכרים לעבור על קורות החיים ולהעיר הערות במידת הצורך. המאמץ משתלם! 
     

  • בחירת הגופן לקורות החיים צריך להיות קריא ונעים לעין. לדוגמה, גופן: Ariel,David. לא מומלץ להשתמש בגופן ציורי או עגול מאחר שאם המטרה היא להרשים את הקורא, הרי שהושגה המטרה ההפוכה – קורות חיים לא נעימים לעין ולא משדרים רצינות. הימנע מאיורים מיותרים ומשימוש מוגזם בצבעים. 
     

  • מומלץ להכין קורות חיים עד שני עמודים לכל היותר כאשר ציון מקומות עבודה/לימודים/צבא בתוספת התאריכים המתאימים חייב להיות בסדר כרונולוגי הפוך. 
     

  • הדגש כותרות, תאריכים ומידע חשוב בגופן מודגש (bold) ושים לב לכתיבה מסודרת ומתואמת של תאריכי לימודים ותעסוקה. (השתמש במבנים מקבילים).
     

  • פרט חשוב! שים לב שאין יותר מדי "קפיצות" במקומות העבודה, הואיל ומעסיקים אוהבים אנשים יציבים ומעדיפים פחות אנשים שעברו כל שנה למקום עבודה חדש. המלצתנו (בעיקר לאנשי הייטק): אם עבדת במספר פרויקטים מטעם מעסיק מסוים יש לרשום את המעסיק הראשי בכותרת מודגשת ואת כל הפרויקטים מטעמו יש לציין בציון השנים מתחת למעסיק זה. 
     

  • קורות החיים צריכים להיות ברורים ותמציתיים, אך יש להרחיב מעט בתחומים אשר הנך חזק ושיש לטעמך צורך להדגישם. עם זאת, אין טעם לספר מעשיות כי אם ציון העובדות. 
     

  • לעיתים אנו שולחים קורות חיים למשרות השונות בהגדרתן (מיועד בעיקר לאנשי הייטק). לדוגמה: מנתח מערכות פיננסיות או מנתח מערכות בסביבת WEB. במקרה כזה אם אתה מנתח מערכות ויש לך הכישורים לשתי המשרות, עליך להכין שני קבצי קו"ח כאשר אחד עם דגש על המערכות הפיננסיות בהם עבדת והשני עם דגש על סביבת WEB. 
     

  • ישנם תפקידים מסוימים הדורשים שליחת קו"ח באנגלית. הקדש לכך זמן וכתוב קורות חיים באנגלית, אך אל תשכח שרוב הלקוחות בישראל מעדיפים קורות חיים בעברית, לכן המלצתנו: הכן קורות חיים בשתי השפות, ושלח קו"ח באנגלית רק עבור משרות ספציפיות הדורשות שפה זו.


5. ראיון עבודה
זכור: ראיון עבודה הינו חלק מהשיווק העצמי שלך, לכן עליך להגיע מוכן "לשווק" עצמך בצורה האופטימאלית ביותר: 
 

  • השתדל להגיע כ-10 דקות לפני הראיון, על מנת להגיע רגוע ולהותיר רושם רציני על המראיין. 
     

  • השתדל להתלבש בצורה סולידית, מסודרת ונקיה. צור אמפתיה עם המראיין, נסה "לשבור את הקרח" ע"י משפט או שניים שיעלו למראיין חיוך על הפנים. 
     

  • הקשב תחילה למראיין, הבט לו בעיניים, היה רציני, נינוח ולא מפוחד. 
     

  • לפני הראיון ערוך חיפוש באינטרנט וקרא מידע ראשוני על החברה, אך אל תתבייש לשאול שאלות נבונות על פעילות החברה.
     

  • דאג להגיע לראיון מוכן עם יכולת לנהל שיחה על ניסיונך במקומות העבודה השונים וציון סיבות עזיבה. חשוב שלכל מקום עבודה תהיה סיבה מוצדקת לעזיבה על מנת שתצטייר כאמין בפני המראיין. בתוך כך, יש לוודא (עוד בשלב הכנת קורות החיים) כתיבת ניסיון תעסוקתי יציב, כך שאם כל שנה עברת עבודה חייבת להיות לכך סיבה מוצדקת, אחרת תיצור רושם של אדם לא יציב תעסוקתית. (ראה הסבר בפרק "כתיבת קורות חיים"). 
     

  • במהלך הראיון תביע עצמך באופן ברור ותהיה נינוח, נסה לשווק את ניסיונך התעסוקתי בהתאם למשרה המבוקשת, והדגש מיומנויות מסוימות שהתעסקת המתאימות למשרה. לדוגמה (מתאימה לאנשי הייטק): אם עסקת בניתוח מערכות בסביבות מרובות טכנולוגיות והמשרה דורשת ניתוח בסביבת WEB, התמקד בעיקר בסביבה זו, ספר בהרחבה על ניסיונך בתחום ונסה לתמצת את ניסיונך בתחומים פחות רלוונטיים. 
     

  • שאלת ציפיות שכר: ברוב הראיונות נשאלת השאלה: "מהן ציפיות השכר שלך?" המלצתנו: על מנת למצב עצמך בסטאטוס גבוה יותר מאשר הנך נמצא בו היום, הכן תשובה מראש. ערוך סקר שוק מהי רמת השכר הניתנת בהתאם לכישורים ולניסיון שלך. במקצועות כגון: תוכניתנים ומנתחי מערכות, לא מומלץ לבקש אותה רמת שכר אחרונה שהרווחת, כי אם לשאוף לעליה משמעותית יותר בשכר על מנת להתקדם כלכלית. עם זאת יש להיצמד לרמת השכר הריאלית ביחס לשוק. 
     

  • משפט לסיכום: אם התרשמת מהתפקיד ומהחברה קח איתך טיפ קטן שיכול לעזור: הכן משפט קצר מסכם ושיווקי לדוגמה: "אני חייב לומר משפט לסיכום: "אני מאמין שאשתלב בתפקיד בצורה הטובה ביותר, יש לי יכולת למידה גבוהה ומוטיבציה גבוהה ולא תתאכזבו ממני'".

bottom of page